Maria Kjellsdotter Rydinger

präst  |  SENIORRÅDGIVARE

Maria är präst i Svenska kyrkan med många års erfarenhet av interreligiöst arbete där hon bland annat tagit fram metoder kring dialog, fördomsbevakning, storytelling och normkritik. På Fryshuset startade hon projektet Tillsammans för Sverige och tog initiativ till projektet om ett interreligiöst resurscenter. Maria har författat och medverkat i flera publikationer inklusive metodboken Tro, Hopp och Fördom: Religion som resurs i mötet med den andraKära Ester! Texter om feminism och kristen tro, Why Interfaith? och Våga möta: kyrkans kallelse i ett mångreligiöst Europa.

Maria har studerat teologi vid Lunds universitet med särskild inriktning på feministteori och tagit en Master i religionsvetenskap med inriktning på andlighet och religion i en sekulariserad och globaliserad kontext. Genom engagemang i kommun- och landstingspolitik, med särskilt fokus på barn och unga, är hon också väl insatt i olika demokratiska processer. 

Inom IDEDI har Maria särskilt ansvar för det interreligiösa arbetet, samt utvecklingen av storytelling och IC Thinking i Sverige.

Kontaktinfo

Telefon: 073-950 24 60
E-post: maria.k.rydinger@fryshuset.se

Maria.png